Color Your Can

Color Your Can was een wedstrijd waarbij iedereen een blanco label mocht invullen en designen. Je mocht het zo gek maken als je zelf wilde zolang er maar een uil op stond. En boy, you guys did. Want de Color Your Can was een succes! Duizendmaal dank aan alle deelnemers van de wedstrijd. We stonden versteld van jullie creativiteit en humor. Dat geeft ons super veel energie en inspiratie. We hebben de gekste dingen voorbij zien komen van echte pop culture helden tot hele originele abstracte blikdesigns. Chapeau!

Reactie Gerben Valkema

Hier krijg ik echt een kick van.

‘Soms is het wel én niet mijn tekening, soms herken ik stukjes van bestaande labels en soms hebben ze het helemaal zelf getekend. Echt heel leuk om te zien dat iedereen uitgaat van mijn tekeningen. Zelfs als dit niet perse de bedoeling was. Ik heb er ook een paar gezien die niet op mijn tekeningen gebaseerd zijn, maar daarom des te cooler.’ 

De winnaar van de Color Your Can 2021-editie: Raimunda

Uiteindelijk kon er maar een winnaar zijn en dat was Raimunda met haar label Harry Porter & The Goblet of Dark (Magic) Beer

Het ontwerp van de Rotterdamse was oorspronkelijk niet eens bedoeld voor de Color Your Can, maar voor haar parelmoer, haar vriendje. Hij was zo een enorme fan van Harry Potter en Uiltje dat ze als verrassing voor hem een illustratie had gemaakt die die twee werelden verenigden. Ze heeft haar kennis en kunde opgedaan aan de Kunstacademie en kan daarom zeer goed overweg met kwasten, potloden en allerlei andere designtools. ‘Ik vind het heel tof om verschillende stijlen te imiteren’, vertelt Raimunda tegen ons. De Valkema-Uil was voor haar daarom ook een mooie uitdaging.

Een paar maanden gingen voorbij. ‘Ik zat aan de keukentafel bij de ouders van mijn vriend toen zijn vader iets vertelde over de Color Your Can wedstrijd uit de Uiltje Nieuwsbrief. “Dat i

s nou echt iets voor jou” zei hij en zodoende.’ Ze paste haar oude illustratie aan en zond het in voor de wedstrijd. En met wat voor resultaat!

Maar Raimunda had natuurlijk ook zeer geduchte tegenstanders met te gekke designs. We hebben voor jullie hieronder een selectie gemaakt van de inzendingen. Check them out!

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van de volgende Color Your Can actie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, onderaan de pagina.

De winnaar van Color Your Can 2021:

Andere ingestuurde werken: