Color Your Can

Color Your Can is terug! Heb jij ooit gedroomd dat jouw Uiltje label op een blik terecht komt en daadwerkelijk wordt verkocht? Dan is dit je kans! Doe mee en ontvang de eeuwige roem en betreed Mount Owlympus!

Wat is Color Your Can?

Groter dan het EK, groter dan de Olympische Spelen. Color Your Can is dé wedstrijd waarbij fans de kans krijgen om hun eigen ontwerp op blik te vereeuwigen. De beste 16 ontwerpen worden geselecteerd en vechten in een afvalrace tegen elkaar tot er een winnaar uit de bus komt. Het winnende label wordt feestelijk na het afvullen aangeslagen. De winnaar mag drie gasten meenemen. 

Hoe kan ik meedoen?

Wil je meedoen? Super tof! Download hier het blanco Color your can label 2023 en laat je creativiteit de vrije loop. Je mag zowel klassiek met pennen, veren, potloden of kwasten aan de gang, maar ook digitale ontwerpen die met photoshop zijn gemaakt, mogen worden ingeleverd. De keuze is aan jou.

De deadline is op 15 april 23:59! Geen zorgen. We sturen via social media regelmatig een herinnering.

Optimistische Uil

Waar kijken we naar bij de selectie?

De strenge doch rechtvaardige jury neemt alle serieuze inzendingen serieus en legt ze tegen de volgende criteria aan.

Originaliteit:

Allereerst kijken we naar de originaliteit van je inzending. Hoe creatief en uniek is je inzending? Heb je er een eigen draai aan gegeven. NB: het is ook zeker niet verplicht om een striptekening in te leveren. The sky is the limit. Heb je een cool patroon of een abstract of hyperrealistisch kunstwerk gemaakt? Kom maar door! Zolang het ook maar een beetje met Uiltje te maken heeft, is het prima. En waar staat Uiltje voor? Dat mag je in deze zelf bepalen. We vinden het alleen maar leuk om te zien hoe jij ons ziet.

Juridisch:

De party-pooper is het wetboek. We checken of je inzending ons niet eventueel in de problemen kan brengen. Besef dus dat jouw label mogelijk ook echt geproduceerd gaat worden en ook echt in de verkoop gaat. Wees daarom voorzichtig met ontwerpen en onderwerpen waar eventuele (auteurs)rechten op zitten en het niet overkomt alsof het op kinderen is gericht. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als sprookjes, kinderartiesten, speelgoed, etc. Dit kan namelijk leiden tot een boete. Daarnaast zijn er enkele voorwaarden waar je mee akkoord moet gaan als je een ontwerp bij ons inlevert. Lees hier meer over de voorwaarden.

Uiltje- Geeky Uil

Gepastheid:

Het is een open deur, maar labels met ongepaste inhoud worden niet geaccepteerd en gewaardeerd. Je mag lekker losgaan, maar onderwerpen met een seksuele, gewelddadige of perverse aard gaan direct in het ronde archief (aka de prullenbak). Be sassy but keep it classy

Neutraliteit:

Politiek is gevoelig en daar proberen we bij Uiltje altijd van weg te blijven. Wees dus terughoudend met gevoelige politieke onderwerpen of stromingen. Uiltje is voor iedereen en iedereen moet er dan ook om kunnen lachen of van kunnen genieten.

Randvoorwaarden

Wat moet je in ieder geval inleveren?

  Een ontwerp (duh.)

  Een naam voor het bier

  Het moet een IPA zijn van rond de 5%

  Akkoord gaan met enkele juridische voorwaarden die je hier kan lezen.

Hoe lever ik mijn label in?

Je kan je label opsturen naar coloryourcan@uiltjebrewing.co. Zodra we hem hebben opgeslagen ontvang je een bevestiging.

We staan te trappelen om je inzending. In 2021 stonden we versteld van de creativiteit van de Uiltje community en we hopen dat je mee wil doen. Mocht je dan ook iets van een vraag hebben, laat het ons weten via coloryourcan@uiltjebrewing.co .

Ingestuurde labels van de vorige editie: