The story of Uiltje

Een moment van ontsnapping bieden in een gekke en stressvolle wereld

Onze missie is min of meer paranoïde: f*cking goed bier brouwen. Het brouwen van de beste Nederlandse bieren is waar we naar streven. Elke dag produceren wij het kwaliteitsbier dat uw dag compleet maakt! Het brouwen van de beste Nederlandse bieren is ons dagelijkse motto, wanneer we beginnen met het brouwen van de hoppige bieren waarvan je slechts een paar weken later geniet! We streven ernaar om de verbluffende kwaliteit van ons hoppige bier hoog te houden, want de uil heeft een scherpe, compromisloze smaak. Het brouwen van kwaliteitsbier is een magisch proces waar we elke keer weer met volle teugen van genieten. Dus ontspan, leun achterover en geniet van ons hoppige bier!

Kwaliteitsbier bij Uiltje Brewing Company
Core Range Bieren van Uiltje Brewing Company

 

Kwaliteitsbier bij Uiltje Brewing Company

Het brouwen van de beste Nederlandse bieren is tegenwoordig niet eenvoudig. Er is een enorm aantal brouwerijen die claimen de beste Nederlandse bieren te brouwen, wat niet per se verkeerd is. Er zijn veel kwaliteitsbieren te ontdekken op de Nederlandse biermarkt. Het mooie van de Nederlandse kwaliteitsbieren is dat Nederlanders niet bang zijn om veel te experimenteren als het om brouwen gaat. Er zijn zoveel verschillende bierstijlen dat het moeilijk begint te worden om alles bij te houden. In Nederland experimenteren brouwerijen in het hele land met ingrediënten om hun heilige graal te vinden. Er zijn de bekende bierstijlen zoals: pils, IPA’s en bockbieren. En dan zijn er de experimentele brouwsels die de Nederlandse biermarkt zo bijzonder maken.

Op een typische dag spelen we met het bekende: ongefilterde pils, zijdeachtige hefeweizen, rokerige porters en American pale ales. Maar de uil is een nachtdier, en wij ook. In het holst van de nacht verkennen we de bierextremen in onze middeleeuwse stad Haarlem. Het gebruik van alleen ‘s werelds beste hop, resulteert in ons beroemde hoppige bier dat over de hele wereld wordt gedronken. Een van de brouwerijen zijn die de beste Nederlandse bieren brouwt, is nooit een saaie taak en daarom streven we ernaar om jou eindeloze hoeveelheden f*cking goed bier te brengen!

Kenmerkende smaak van onze hoppige bieren

Onze hoppige bieren worden geproduceerd met alleen de beste hop, die alleen op zeer specifieke plaatsen over de hele wereld wordt geoogst. Bijvoorbeeld de cascade-hop, die wordt geoogst in een van onze uiterst geheime hopvelden, in de Verenigde Staten van Amerika, ten zuiden van Portland, Oregon, vlak bij snelweg 5, langs Crosby Road. Het is in deze uiterst geheime hoponderzoeksfaciliteit, waar de reis van de hopbloem begint om uiteindelijk een ​​hoppig kwaliteitsbier te worden begint. De cascadehop is bijvoorbeeld een van onze kostbaarste ingrediënten voor sommige van onze kwaliteitsbieren. Kwaliteitsbieren zoals: Bird of Prey en Cascade Green Sweater.

Enkele van de beste Nederlandse bieren hebben een zeer kenmerkende bitterheid, dat komt door de hop die wordt gebruikt. Dat is precies waarom we het gebruik van premium hop zeer hoog in het vaandel hebben staan. De eerste regel van de “uilenschool”: denk bij het gebruik van hop niet in emmers, maar in kruiwagens. Onze hoppige bieren brouwen wij enkel met de beste hop ter wereld. Met al deze verschillende soorten hop, aarzelen we niet om te experimenteren met het combineren van verschillende soorten hop en het toevoegen van onorthodoxe smaken zoals ananas, rozijnen, mango, guave, perzik, walnoot, dennennaalden, karamel-mandarijn en nog veel meer ingrediënten die ons kwaliteitsbier ooit zo speciaal en uniek maken. Al onze hoppige bieren zijn echt uniek in hun soort!

De lekkerste Nederlandse bieren thuis bezorgd?Uiltje Fresh and Fast

De beste Nederlandse bieren die Uiltje Brewing Company te bieden heeft, voor de deur laten bezorgen? Wat?!? Ja! Nu is het ook mogelijk om vanuit je luie stoel van onze nieuwste creaties te genieten! Bekijk onze productpagina en kijk wat we momenteel op voorraad hebben, en welke bieren er momenteel in de maak zijn! Maar voor sommige toegewijde bierfanaten is dit natuurlijk niet genoeg. Voor de mensen die het echt willen, hebben we de Fresh & Fast-service uitgevonden. Elke maand, direct nadat de blikken gevuld zijn met ons kwaliteitsbier, haalt een koerier ze meteen op en levert ze binnen 48 uur bij je af! Als je op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten, verwijzen we naar onze social media accounts. Hier posten we al onze nieuwe brouwsels en creaties, dus neem snel een kijkje en kom erachter welk bier je graag in je koelkast zou willen hebben als je thuiskomt!

Geniet nu met volle teugen van onze bieren en aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt!