Alcoholvrij

Uiltje non alcoholic

Wat voor bierliefhebber ben jij? Is bier voor jou vooral alcohol? Of gaat genieten van ons geliefde gerstenat in jouw beleving vooral over het ontdekken van geur en smaak? In dat laatste geval is een nieuwe trend waarschijnlijk helemaal jouw ding: non alcoholic. Een beetje brouwer heeft er een. Yep, Uiltje ook. Heb jij ‘m al geproefd, onze spiksplinternieuwe Superb-Owl?

Uiltje's Alcoholvrije bieren:

Non alcoholic: de nieuwe trend

Bewust genieten is de trend en bierliefhebbers hebben steeds meer redenen om alcohol af en toe even over te slaan. Wat doe je dan? Heel simpel: je neemt een non alcoholic biertje. Het aanbod in dat segment is de laatste tijd echt explosief gegroeid. Waarom? Omdat de technologische mogelijkheden om bier (vrijwel) zonder alcohol te brouwen een enorme vlucht hebben genomen.

Maar er is nog een tweede reden: jij als bierliefhebber. De tijd dat ‘de consument’ alleen heerlijk helder pilsbier bliefde, ligt steeds verder in het verleden. Anno 2021 wil zij (of hij) verrast worden: door geur en smaak waarin wat te ontdekken valt. Van alle biertjes die er op dit moment worden verkocht, is al een op de veertien non alcoholic. Ga er vanuit dat dit aandeel blijft groeien. We houden er serieus rekening mee naar een of de vijf.

Technologische ontwikkelingen

Bier zonder alcohol maak je op twee manieren. Ofwel bier brouwen en de alcohol er daarna uithalen. Ofwel zorgen dat je bier brouwt met smaak maar vrijwel geen alcohol. Voor de eerste aanpak heb je technische installaties nodig en je snapt: dat kost serieus knaken. Dus deze methode is alleen iets voor hele grote brouwers. Voor de tweede manier kun je toe met speciaal ontwikkelde giststammen. Die koop je online voor een paar euro’s. Iedere hobbybrouwer die een beetje hygiënisch werkt, maakt op die manier een bier vrijwel zonder alcohol dat lekker drinkt. Bij die ontwikkeling konden wij natuurlijk niet achterblijven.

Alcoholvrij ≠ alcoholvrij

Als je je begeeft in de wereld van het non alcoholic bier, moet je weten dat de spraakverwarring op de loer ligt. Dat heeft te maken met verschillen in wetgeving bij ons en de landen om ons heen. En het feit dat je in Europa alles wat je maakt, vrij mag verhandelen. In België en Duitsland vindt de wetgever het oké als je bier ‘alcoholvrij’ noemt als er niet meer dan 0,5% alcohol in zit. Aan onze (Nederlandse) kant van de grens mag een bier maximaal 0,1% alcohol hebben, wil je erop mogen zetten dat het ‘alcoholvrij’ is. Jouw lichaam maakt dat marginale verschil van 0,4% overigens helemaal niks uit. Iedere arts zal je vertellen dat ook het effect van 0,5% alcohol op je lichaam nihil is.

Superb-Owl

Iedere vrije brouwerij die zichzelf serieus neemt, zet naar verwachting de komende tijd een non alcoholic bier in zijn core range. Dat van ons is er al: heb jij de Superb-Owl al geproefd? Ook lekker voor wie geen snars snapt van American Football. Low alcohol, full impact. Lekker voor wie zijn (of haar) alcoholconsumptie eens op pauze wil zetten, maar toch zin heeft in goed bier. Vol frisse, hoppige fruitaroma’s. Want we zijn niet zuinig geweest met onze Amarillo, Citra, Mosaic en Nelson Sauvin. Bovendien is de Superb-Owl ook prima voor wie op de calorietjes let: per blikje maar 85 calorieën.

Vind Alcoholvrij bier in de Uiltje webshop

Heb je na het lezen van deze pagina trek gekregen in een alcoholvrij Uiltje? Dan hebben we precies datgene waarnaar je op zoek bent! De Superb-Owl is een bier dat in ons core-assortiment zit, wat betekent dat hij zo goed als het hele jaar beschikbaar is. Probeer hem nu op onze alcoholvrije webshop pagina!