HomeBierenFresh & Fast

Fresh & Fast

Wat is Fresh & Fast bier

Het Uiltje Fresh & Fast assortiment is in het leven geroepen met één duidelijk doel: het bier zo snel mogelijk van de productielijn bij jou thuis krijgen! We streven ernaar om het bier binnen 72 uur na verpakking bij je te bezorgen zodat jij kunt genieten van het bier op z’n allerbest! Je drinkt het nog net niet uit het vat, maar het scheelt niet veel!

De Fresh & Fast bieren

Juicy IPA
Als Will Smith een bier was, zou hij dit...
€ 5,00
NZ Double IPA
Verwar deze Waimea niet met Waimeeaameeaaa!!, onze 2020 ode...

De recente Fresh & Fast bieren

Mmmmmm Hop

5,6%, Westcoast Pale Ale

Put on a hoppy face...

9%, Double IPA

Owl Bundy

8,2%, NEIIPA

Mr. Green

11%, Triple IPA

You Get An IPA! And You Get An IPA! Aaaahhhhhh! Everybody's getting an IPA!!

7,8%, NEIIPA

Willamette Wookie

9,5%, Tripe Dry-Hopped New England Double IPA

Willamette Wolverine

9,6%, Triple IPA

Waimeamea!

5,3%, West Coast IPA

Three Little Owls

9,1%, Double IPA with Cannabis

The H-Team

6,8%, West Coast IPA

The Greench Stole X-Mas

7,8%, Double IPA DDH

Tettnang On Board Of The Titanic

Euro IPL

Springfields S-Bomb!

7%, NEIPA

Soraci Stingrays from the Abyss

6,6%, Brut IPA

Psycho Pekko Parrot

8%, Double Dyhopped New England IPA

Peacock On Acid

5%, IPA

Pacifica Sonata

8,2%, IPA

Pacific Rangers

8,6%, Double IPA

Owl Capone

4,6%, Simcoe Single Hop New England Pale Ale

Obi Owl Kenobi

7,2%, West Coast IPA

Napoleon Belmaparte

7%, Blonde IPA

Muhammad Owlie

8,0%, Brut IIPA

Mojo Jo-Juice

6,6%, Fruited New England IPA

Mohopmed Gandhi

9%, DIPA

Man in Black

8%, Double Black IPA

Liberty Lightyear

7,7%, Double IPA

Jay And Silent Hop

7,5%, NEIPA DDH

James Blonde

6,5%, Gin & Tonic Brut IPA

Hops of Hazzard

8,4%, NEIIIPA

Here Comes The Summit

6,2%, IPA

Go Go Gadget... IPA!

4,5%, IPA

Fresh Prince Of Bravo

7,0%, Juicy IPA

Flight of the Falconer Falcons

7%, Rye IPA

F.R.E.S.H.I.E.S.

5,1%, NEIPA

Ella The Circus Elephant

8%, Grapefruit Double IPA

Deadperle

8,0%, NEIIPA

Che Guava

5,6%, Guava NEIPA

California Love

5,6%, California Pale Ale

Back to the Fuggle

4,6%, English IPA

Amarillo Armadillo

9,4%, NEIIPA

5,4,3,2,1 Tomahawks Are Go!

7,2%, West Coast IPA

De geschiedenis van Fresh & Fast bier

Wat ons heeft geïnspireerd om dit mooie systeem op te zetten? Eigenlijk hebben we de meeste ideeën bedacht tijdens een reis naar de VS, die onze oprichter Robbert samen met senior brouwer Roel maakte. Ze proefden daar het ene na het andere mooie craft beer en werden verrast door de vele beschikbare bieren maar ook door hoe ongelooflijk vers ze waren… Sommige blikjes rolden twee dagen daarvoor namelijk nog van de band. Eenmaal terug in Haarlem wilden ze dit systeem meteen proberen en kopiëren in het Uiltje nest. Zoals hierboven verteld, is het idee achter Fresh & Fast heel simpel: het bier moet zo snel mogelijk direct van de productielijn bij jou op tafel staan! Waarom dat zo belangrijk is? Zoals je weet zijn IPA’s onze specialiteit, en die worden gebrouwen met heel veel hop. Dit type bier is het lekkerst als het zo snel mogelijk gedronken wordt omdat de smaken – die dankzij oliën en zuren in het bier komen – na verloop van tijd achteruit gaan. Dit proces wordt versneld als de bieren in aanraking komen met zuurstof en hogere temperaturen. En dat is niet goed voor het bier, en dus ook niet voor jou als drinker!

Dit verhaal leidt ons meteen naar de vraag ‘Waarom verpakken wij ons bier in blik?’. Blik en bier zijn een perfecte match, om verschillende redenen. Allereerst laat blik geen licht door, waardoor het bier beschermd en niet ‘skunky’ wordt. Als dat wel gebeurt, worden de hoppige smaken afgebroken en is de geur niet om over naar huis te schrijven! Blikjes verminderen ook de zuurstofopname, een andere vijand van bier, en houden het zo dus langer vers. Ook met het oog op duurzaamheid is aluminium een betere keuze, omdat het namelijk oneindig gerecycled kan worden. Het is lichter en sterker dan glazen flesjes, en dus wordt er veel minder brandstof verbruikt tijdens het transport. En van lichte blikjes in je rugzak, op weg naar het strand of een picknick, kun je alleen maar blij worden. Om al die redenen zijn blikjes beter voor het bier, en daarmee ook beter voor jou als drinker.

De kleur van Fresh & Fast bier

Hoe het zit met de kleur van Fresh & Fast bier? Die wordt bepaald door het Fresh & Fast bier dat we in een bepaalde week brouwen. Afhankelijk van de stijl kan de bierkleur variëren van licht strogeel tot warm oranje. Aan de andere kant, als het bier in die ene week toevallig een donkere IPA of een stout of porter is, gaat de kleur vaak richting diep koper, donker bruin, en bijna zwart! En let op als er een NEIPA op het Fast & Fresh menu staat! Die gaat van geel naar oranje maar vooral van wazig naar ondoorzichtig. Zo nu en dan experimenteren we met verschillende ingrediënten (want we zijn niet voor niets Uiltje he?). Wat dacht je van een roze Fresh & Fast exemplaar?

Verschillende soorten Fresh & Fast bier

Als we om de twee weken een nieuw Fresh & Fast biertje uitbrengen, snap je wel dat er al heel wat verschillende stijlen de revue gepasseerd zijn. We geven toe, de meeste van onze Fast & Fresh bieren zijn IPA’s, bomvol hop. Halleluja! Er bestaan zoveel mooie IPA substijlen: van de West Coast IPA tot de andere kant van de States met de East Coast IPA of de NEIPA. Wie houdt van moutige en van hoppige bieren, kan z’n hart ophalen bij Uiltje want we brouwen zo nu en dan ook een Black IPA. Noem een IPA, en de kans is groot dat we het gebrouwen hebben!

Een ander leuk weetje dat je vast opgevallen is, is dat onze Fresh & Fast bieren geweldig zijn ‘from the inside and outside’. De labels zijn minstens zo gaaf als het bier in het blikje zelf. De biernamen zijn vaak geïnspireerd op een bepaald thema (en soms ook op de hopsoort!). Zo hebben in de afgelopen jaren onder andere dieren, films, muziek en tv shows op onze labels gestaan, hoogstpersoonlijk, met de hand getekend door onze illustrator Gerben Valkema. Hij brengt met zijn magic touch en gave uilen de cartoons onze blikjes echt tot leven.

Fresh & Fast bier en food pairing

Het grote assortiment aan Fresh & Fast bieren geeft ons oneindig veel opties voor foodpairing! Maar hoe of wat hangt af van welk Fast & Fresh bier je hebt weten te bemachtigen. Ga je voor een hele hoppige West Coast IPA? Dan hoef je niet bang te zijn om er een zoutig, gegrild gerecht bij op tafel te zetten. Als het bier niet te bitter is, bijvoorbeeld in het geval van een Session IPA, dan komt ‘ie helemaal tot z’n recht bij een simpele burger met frites! Wil je combineren met een NEIPA? Dan hoef je je dankzij de volle smaken in het bier niet in te houden, spicy it is:, denk aan fajitas of een Thaise groene curry. Voor de zoetekauwen onder ons, met een citrusachtige IPA in de koelkast: ga voor bier en citroentaart, en je zult zien: de smaken versterken en vullen elkaar perfect aan!

Als je op een vrijdag onze brouwerij binnenloopt, zou je het team zomaar kunnen treffen tijdens de vrijdagmiddagborrel, met de Fresh & Fast van die week en een schaaltje bitterballen on the side. Hét bewijs dat deze bieren ook een perfecte keuze zijn voor bij een relaxte, ongegeneerde vette hap.

Fresh & Fast bier en Uiltje Brewing Company

En, hebben we je verleid om een van onze Fresh & Fast blikjes te proberen? Zo ja, dan vraag je je vast af waar je die verse biertjes eigenlijk kan krijgen’. Kijk, er zijn een aantal opties! De meest eenvoudige is het abonnement; zo wordt er om de twee weken een box met 12 blikjes bij je aan de deur bezorgd (binnen 72 uur na verpakking). Easy peasy lemon squeezy, niet? Ga naar de Fresh & Fast pagina op onze website en selecteer een abonnement naar keuze. Mocht een doos met 12 blikjes een beetje too much voor je zijn, waarom deel je ‘m dan niet met een mede-Uiltje fan of organiseer je geen proeverij voor vrienden? Als dit niks voor je is, stelt het je vast gerust dat de Fresh & Fast bieren ook verkrijgbaar zijn bij een select aantal bierwinkels in het land. Je hoeft alleen maar op zoek te gaan naar onze koelkasten, die ervoor zorgen dat het bier lekker gekoeld is, en belangrijker nog: meteen ready to drink. Maar wees er snel bij om teleurstelling te voorkomen, want ze zijn vaak ‘fast’ uitverkocht! Om de experience compleet te maken, ga je naar Spotify voor de speciale Fresh & Fast playlist die we samengesteld hebben. Relaxte muziek voor bij je perfecte, verse biertje!